Lean Instituut @ Verbeeten begeleidt ruim dertig organisaties in de Nederlandse gezondheidszorg, het onderwijs en woningcorporaties. Uiteenlopend van een Huisartsenpraktijk tot een Academisch Ziekenhuis. Van GGZ tot Thuiszorg. Van MBO tot Universitair onderwijs. Door deze diversiteit in opdrachten en opdrachtgevers leren en vernieuwen we samen iedere dag! Trots zijn we op het feit dat opdrachten resulteren in jarenlange en duurzame samenwerking.

Referenties  

De lean Green Belt heeft mij geïnspireerd om anders te kijken naar het verbeteren en ontwikkelen van processen. Mooi hoe de cliënt centraal staat. De training geeft handvatten om processen vorm te geven. Vol energie werd de training gegeven, wat inspirerend werkt. De training sloot aan op de visie van onze afdeling: “zichtbaar beter”.

Cynthia Bot

Teamleider HIC Hoorn bij GGZ NHN

Lean Verbeeten heeft mij meer bewust gemaakt om te werken vanuit klantwaarde i.p.v. organisatiebelang. Mijn rol van teamleider is verschoven naar facilitator en borgen van standaarden i.p.v. problemen oplossen, want dit doen de teams nu zelf.

Maaike Vullers

Teamleider service en zorg bij SJG Weert

Ik vind de opleiding zeer praktisch, duidelijk en helder opgezet, veel interactieve momenten en zeer energieke motiverende coaches die de lessen excellent verzorgd hebben. Doordat de 5 Lean principes als leidraad worden gebruikt gedurende 5 dagen waren we al snel in staat om de verbanden te zien met de processen op de afdeling en de kans tot verbeteren.

Liane Nijman

Teamleider GGZ Leiden

Na de aansluiting van mijn huisartsenpraktijk bij een HOED, kwam er disbalans. Middels lean analyseerden we de problemen en bedachten we oplossingen die aansloten bij onze visie. Lean bracht binnen 6 maanden weer balans en daarmee het plezier in ons werk. We plukken er nog steeds de vruchten van.

Frans Schormans

Huisarts Huisartsenpraktijk Schormans

Lean brengt ons structuur en rust. Werkafspraken zijn vastgelegd in standaarden. Onze belangrijkste standaard: wij bieden de patiënt en afspraak binnen vier werkdagen! De resultaten zijn veelzeggend: verkorting van de wachttijd en een verbeterde inzet van apparatuur en personeel. Patiënten en medewerkers blij!

Bas Verhoeven

Teamleider Bestralingsuitvoering

Referenties  

Veel geleerd tijdens de trainingen Lean Leiderschap. Inspirerende dagen, bevlogen trainers die ook buiten de lesdagen ten alle tijden bereid zijn om je waar dan ook te ondersteunen. Iets wat voor mij onbekend terrein was is nu voor mij een tool geworden waarmee ik mijn werk nog beter kan uitvoeren.

Helie van Grimbergen

Teamleider bij SJG Weert

De lean Green Belt training is een waardevol traject om in je organisatie aandacht te blijven houden voor continu verbeteren vanuit de gedachte van de klant of patiënt. Met de enthousiaste begeleiding van trainers Manou en Joost waren het afwisselende en gezellige trainingsdagen.

Sandra Morsch

Controller bij GGZ NHN

We hebben lean als de lange termijn strategie gekozen voor het verbeteren van onze processen en het ontwikkelen van onze mensen. Mooi maar ook een grote uitdaging. Op onze reis boeken afdelingen goede resultaten op de doelstellingen in ons Kompas: Patiënt tevredenheid, veiligheid, medewerker betrokkenheid en doelmatigheid. Het zet medewerkers en leiders in een andere stand.

Ben Nijman

Manager zorg Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Als zorgprofessional ben ik prima opgeleid voor de medische zorg van de patiënt. Dagelijks met Lean verbeteren geeft mij inzicht en handvatten om de zorg te optimaliseren. Het geeft een extra dimensie aan mijn werk.

Inge van der Heijden

Projectleider ketenzorg bij Instituut Verbeeten

Ik heb meer vertrouwen gekregen in onze zorgprocessen om tot een goede behandeling te komen. Met behulp van Lean hebben we de kans op fouten verkleind. Hetgeen resulteert in verhoging van kwaliteit en veiligheid. Zaken die niet goed lopen, maken we zichtbaar, waardoor we multidisciplinair kunnen werken aan verbetering.

Tom Rozema

Radiotherapeut oncoloog Instituut Verbeeten