Lean Verbeeten Yellow belt
Hoe kunt u beginnen met verbeteren? Hoe maak ik mijn collega’s enthousiast? En hoe pas ik met mijn team continu verbeteren toe in onze dagelijkse werkzaamheden? Dat zijn belangrijke vragen wanneer u met uw team aan de slag wil met continu verbeteren. De 2-daagse Yellow Belt opleiding vormt hiervoor een mooi startpunt. Na het volgen van de Yellow Belt opleiding beschikt u over basiskennis van lean en heeft u een aantal praktische tools en technieken geleerd waarmee u beter in staat bent om samen met collega’s verbeteringen op de eigen afdeling te realiseren. Door deze andere manier van werken, weet u meer waarde te leveren van de klant, uw collega’s en de organisatie.

Beschrijving
Een Yellow Belt opgeleide medewerker is getraind in twee belangrijke onderdelen van het lean denken en werken: a) het waarnemen van verspillingen in het werk en b) het op gestructureerde wijze onderzoeken en verhelpen daarvan middels de ‘Plan-Do-Check-Act’ (PDCA) methodiek. Daarnaast leert u een aantal tools die het gebruik van de PDCA methode ondersteunen. Zo kunt u het Kano-model gebruiken om waarde voor uw klant(en) in kaart te brengen, een Visgraat-analyse toepassen op de mogelijke oorzaken van uw probleem en een Pareto-diagram maken om te prioriteren welke oorzaken u als eerste zou willen aanpakken.

Naast de bovengenoemde inhoudelijke punten wordt door deelnemers aan de Yellow Belt training achteraf het volgende gevoel beschreven: energiegevend, (positief) geprikkeld, praktische handvatten en geïnspireerd.

Voor meer informatie over de Yellow Belt opleiding kunt u onderaan onze brochure downloaden.

Mogelijkheden
De Lean Verbeeten Yellow belt kan incompany, bij Lean Instituut @ Verbeeten of op een externe locatie worden gegeven. Naast de twee- daagse Lean Verbeeten Yellow belt opleiding is er ook een Lean Verbeeten Green belt opleiding beschikbaar.

Brochure Yellow Belt opleiding